اختراع تولید اسید لاکتیک توسط دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر

دانشجوی کارشناسی ارشد واحد اشکذر موفق به ثبت اختراع تولید اسید لاکتیک در اداره ثبت اختراعات شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اشکذر، بهرام وخشور، دانشجوی رشته میکروبیولوژی واحد اشکذر با همکاری دکتر سمانه صدیقی خویدک، عضو هیأت علمی واحد اشکذر و حمایت دانشگاه، موفق به اختراع با عنوان «تولید اسید لاکتیک توسط سویه Lactobalilus Plantorum RS2 در محیط کشت آب پنیر در شرایط بهینه» شد.
وخشور هدف از این اختراع را استفاده از فاضلاب های کارخانه های لبنی برشمرد و گفت چون آلودگی محیط زیست کارخانجات لبنی و درصد پروتئین آن بسیار بالاست، این اسید کمک می کند پلیمرها توسط باکتری ها راحت تر در طبیعت تجزیه شوند. وی درباره اختراع خود گفت: اسید لاکتیک از مهم ترین اسیدهای آلی است که کاربردهای فراوانی در صنایع دارویی، غذایی، چرم سازی و نساجی دارد. این اسید در طبیعت توسط طیف وسیعی از باکتریها، مخمرها و قارچ های رشته ای تولید می شود. در این پژوهش از سویه بومی lactobalilus plantorum RS2 به عنوان عامل تخمیر کننده برای تولید اسید لاکتیک استفاده شد. از آب پنیر نیز به عنوان سوبسترای تخمیر استفاده شد و آب پنیر با داشتن مقدار بالای BOD یکی از آلاینده های عمده حاصل از کارخانجات لبنی است. این ماده با داشتن درصد بالایی از قند لاکتوزی می تواند به عنوان یک سوبسترای مفید برای تخمیر توسط میکروارگانیسم ها مورد استفاده قرار گرفته و اسید لاکتیک تولید نماید.